читати далі


  

читати далі


  

    Коронавірус — це гостре вірусне захворювання, що характеризується переважним ураженням дихальної системи та шлунково-кишкового тракту. Коронавірус є зоонозною інфекцією за походженням. Інфекція передається переважно повітряно-крапельним шляхом від зараженої людини або через дотик до забруднених поверхонь.

читати далі


  

    Коронавірус — це гостре вірусне захворювання, що характеризується переважним ураженням дихальної системи та шлунково-кишкового тракту. Коронавірус є зоонозною інфекцією за походженням. Інфекція передається переважно повітряно-крапельним шляхом від зараженої людини або через дотик до забруднених поверхонь.

читати далі


  

    Хворіти на вірусні захворювання чи не хворіти – не в цьому питання. Адже вірусів у оточуючому середовищі – безліч. Їх різновидність постійно зростає як кількісно, так і змінюється якісно. Не маючи змоги побачити, а отже – ухилитись від зустрічі та попередити захворювання, кожна людина повинна знати основні умови більш безпечного перебігу інфекційного захворювання.

читати далі


  

    Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство освіти і науки України повідомляють, що в Україні за останні 5 років мас місце нестійка епідемічна ситуації щодо інфекційних хвороб, яких можна запобігти проведенням імунопрофілактики.

    На сьогодні в країні вже спостерігається спалах захворювання на кір, зокрема, з початку 2018 року зареєстровано майже 30 тисяч випадків хвороби, у тому числі 13 з летальним наслідком.

читати далі


Увага! Кір!

  

В Україні за минулий рік захворюваність на кір зросла більш ніж у 16 разів. Тривожною є ситуація з кором і цього року. Тому своєчасне виявлення випадків захворюваності на кір, адекватна організація лікувально-профілактичних заходів і боротьба за елімінацію кору є пріоритетним завданням працівників дошкільного закладу, які мають тісно співпрацювати з місцевими закладами охорони здоров'я.

читати далі


  

    Як правильно підібрати їжу?

  • Харчові продукти повинні містити білки, жири, вуглеводи, вітаміни й мінеральні речовини.
  • При кожному прийомі їжі варто вживати продукти із всіх чотирьох групп.
  • Кількість їжі повинне бути достатнім.
  • Не слід переїдати.
  • Необхідно уникати штучних напоїв.
  •  Їжа повинна бути якісною й свіжою.
  • читати далі


    читати далі


    читати далі